13:00

Sikfors SK

Referat: Unbyns IF - Sikfors SK

Äntligen dags för hemmapremiär! Mitten av Juni, men fortfarande fruset vatten på Sporn.
Vi startade med Marcus i mål, Junior, Adde, Peran och Humlan i backlinjen. Kris och Anttila som defensiva på mitten, Simon framför. Wallin på höger och Linus på vänster. Avbytare: Burman, Robbs, Lankan och Tomas.

Direkt i matchens första minut tar vi ledningen efter att Simon hittat in med en boll på djupet till Martin som rundar keepern och lägger in den ur dålig vinkel. Skön start, men sen har vi 10 minuter med virrvarr där deras höjdbollar skapar oreda. Vi reder ut det och vi kan sen göra 2-0 genom Wallin återigen på en fin pass av Simon. Nu rullar vi rätt bra och kan vända ut på kanterna med fina bollar. 3-0 kommer i en omställning där bollen går upp på Martin som sticker den vidare på djupet till Simon.

I halvlek pratar vi om att trumma på och inte falla ner till individuella anfall bara. Vi håller väl inte riktigt nivån, men vi skapar flera bra chanser med Martin och Linus rena, ett bra tillbakaspel från Linus till Simon m.m. Marcus bränner en straff! 4-0 kommer av Anttila som knäar in den på pass av Simon, och till slut gör samma duo 5-0 med en kraftnick av Anttila på hörna från Simon. Kul för Per!

Finns en del positivt i matchen. Alla får bra med speltid, och vi kombinerar fint långa stunder även om dom kroknar och inte orkar sätta press. Simon gör ju en lysande match som dirigent med 5 p i poängligan. Viktigt att ha en playmaker som kan slå bra kvalitetspass sista tredjedelen. Vi får målskyttar på flera fötter. Försvaret stabilt hela matchen även om dom inte sätts på så stora prov. Anttila gör en bra match med bra snabba släpp på mitten samt förstås två kassar.